bijuterii pietre semipretioase

usercosmail
bijuterii-pietre-semipretioase

Carneol

70 / 100

Piatra carneol

Carneolul este o piatra care devine din ce în ce mai rară. Este de fapt o agată (din grupul de cuarț), dar diferența față de agata obișnuită este următoarea: carneolul are o culoare aproape solidă, fără linii sau pete. Culoarea sa variază de la portocaliu deschis la roșu-portocaliu, cu toate nuanțele intermediare de portocaliu-galben.
Datorită culorii sale diferite, Carneolul acționează diferit față de agata obișnuită. Are o culoare caldă și ajută în special pe cei care au nevoie de energie caldă. Carneolul stimulează pofta de viață și spiritul antreprenorial. Carneolul atrage norocul, te face vesel și curajos. Alungă timiditatea, frica, tristețea. De asemenea, crește vitalitatea și dinamismul. Simbol al fericirii și al seninătății, Carneolul portocaliu a fost apreciat încă din antichitate. Egiptenii care îl purtau sau care îl aveau în casă primeau protecție de la Isis.

Piatra carneol și realizarea dorințelor

Piatra Carneol, cunoscută și sub denumirea de Cornelian, este plină de energie, adesea asociată cu realizarea dorințelor și manifestarea intențiilor. Această piatră semiprețioasă a fost folosită de-a lungul istoriei pentru a spori motivația, creativitatea și puterea personală.

Carneolul este cunoscut pentru capacitatea sa de a activa și stimula energia vitală și creativă a celui care o poartă sau o are în apropiere. Prin deschiderea și echilibrarea chakrei dorințelor, această piatră poate ajuta la amplificarea pasiunii și a determinării în realizarea dorințelor și obiectivelor personale. Energia intensă a Carneolului poate oferi o stare de curaj și încredere în sine, încurajând pe cel care o poartă să își urmeze visurile și să depășească obstacolele care pot apărea pe calea lor.

Purtarea pietrei Carneol ca bijuterie sau obiect de decor, poate fi o modalitate eficientă de a beneficia de acțiunea sa de realizare a dorințelor. Este recomandat să-ți setezi intenții clare și să-ți concentrezi energiile în timp ce interacționezi cu carneolul. Poți ține piatra în mână și să te concentrezi asupra dorințelor tale, vizualizându-le deja împlinite și simțind recunoștință pentru ceea ce urmează să primești.

Carneolul atrage abundența și prosperitatea

Un alt aspect important al Carneolului este legat de energia sa pozitivă și de atragerea abundenței. Această piatră poate ajuta la manifestarea dorințelor și la atragerea oportunităților și a succesului în viață. Prin conectarea cu energia solară și cu energia de acțiune, Carneolul poate contribui la intensificarea voinței și la înfăptuirea scopurilor propuse. Carneolul este o piatră semiprețioasă cu o serie de proprietăți benefice. Una dintre caracteristicile sale asociate este atragerea abundenței și prosperității în viața ta. Iată câteva moduri în care purtarea carneolului poate sprijini aspectele financiare ale vieții:

Amplificarea energiilor de prosperitate

Piatra Carneol este cunoscută pentru capacitatea sa de a amplifica și de a atrage energiile de prosperitate și abundență. Pur și simplu purtând carneolul sau ținându-l în preajma ta, poți crea un mediu energetic propice pentru succesul financiar.

Stimularea încrederii și motivației

Piatra Carneol poate sprijini dezvoltarea încrederii în sine și a motivației în atingerea obiectivelor financiare. Această piatră poate ajuta la depășirea fricilor și îndoielilor legate de bani, oferindu-ți o stare de încredere și determinare în abordarea aspectelor financiare.

Focalizarea și claritatea mentală

Piatra Carneol poate ajuta la îmbunătățirea concentrării și clarității mentale, aspecte esențiale în luarea deciziilor financiare. Pur și simplu purtând carneolul sau avându-l în preajma ta, poți beneficia de o mai mare claritate în privința obiectivelor financiare și a direcției pe care dorești să o urmezi.

Inspirația și creativitatea financiară

Piatra Carneol este asociat cu stimularea creativității și a gândirii inovatoare, iar aceste calități pot fi de mare ajutor în aspectele financiare. Această piatră poate sprijini dezvoltarea de idei noi și inovatoare în ceea ce privește gestionarea banilor, investițiile și strategiile financiare.

Protecția împotriva pierderilor financiare

Piatra Carneol este adesea considerat o piatră de protecție energetică, care ajută la respingerea energiilor negative și la menținerea unui mediu financiar curat și protejat. Pur și simplu purtând carneolul, poți crea un scut energetic în jurul tău, care să te protejeze împotriva pierderilor financiare sau a influențelor negative în sfera financiară. Este important de menționat că piatra Carneol nu înlocuiește planificarea și gestionarea adecvată a finanțelor. El poate fi considerat un instrument complementar care amplifică și sprijină eforturile tale în direcția abundenței și prosperității financiare.

Piatra carneol și sănătatea

Carneolul întărește vocea, ajută la vindecarea rănilor. Are o putere mare împotriva hemoragiilor, pierderilor de sânge, anemiei. Ajută la eliminarea toxinelor din organism, scade febra și pofta de mâncare. Foarte eficient în ameliorarea constipației, colitei, inflamației intestinului, colicilor. Luptă împotriva inflamației rinichilor, trompelor uterine, vezicii urinare, ovarelor … Ameliorează rinichii și ficatul. Întărește ochii și gingiile.

Piatra carneol și sănătatea emoțională

Această piatră vibrantă și caldă poate aduce o serie de beneficii în echilibrarea și îmbunătățirea stării emoționale, poate fi folosită pentru a elibera blocaje emoționale și pentru a spori încrederea și motivația în ceea ce privește relațiile interpersonale. Iată câteva moduri în care carneolul poate sprijini sănătatea emoțională:

Stimularea vitalității și energiei pozitive

Piatra Carneol este cunoscut pentru capacitatea sa de a amplifica și a atrage energii pozitive. Prin purtarea acestei pietre, poți experimenta o creștere a vitalității și a optimismului, ceea ce poate sprijini o stare emoțională mai echilibrată și mai pozitivă.

Echilibrarea emoțiilor și reducerea stresului

Piatra Carneol poate ajuta la echilibrarea și armonizarea emoțiilor. Această piatră poate sprijini reducerea stresului, anxietății și a sentimentelor de supărare sau neliniște. Pur și simplu purtând carneolul, poți beneficia de o mai mare stabilitate emoțională și de o stare de calm interior. Piatra carneol aduce calm sufletesc celor care poartă bijuterii din carneol.

Încrederea și motivația

Piatra Carneol este asociat cu stimularea încrederii în sine și a motivației. Această piatră poate sprijini depășirea fricilor și a îndoielilor legate de propria valoare și abilități, poate stimula comunicarea deschisă și autentică, iar energia sa caldă și pozitivă poate întări conexiunile emoționale și poate aduce bucurie și armonie în relații. Prin purtarea carneolului, poți experimenta o creștere a încrederii în tine și a motivației în atingerea obiectivelor personale.

Sprijin în procesul de vindecare emoțională

Piatra Carneol poate fi un aliat valoros în procesul de vindecare emoțională. Această piatră poate ajuta la eliberarea și transmutarea emoțiilor negative sau a traumelor din trecut. Ea poate promova sentimente de iertare, compasiune și auto-acceptare, sprijinind astfel un proces de vindecare și de creștere personală.

Stimularea creativității și exprimării de sine

Piatra Carneol este adesea asociat cu stimularea creativității și a expresiei de sine. Pur și simplu purtând carneolul, poți beneficia de o creștere a inspirației și a gândirii inovatoare. Aceasta poate sprijini exprimarea emoțiilor și a ideilor într-un mod autentic și creativ.

Este important de menționat că carneolul nu înlocuiește tratamentul profesional pentru sănătatea emoțională. Este doar un instrument complementar care poate sprijini și amplifica eforturile tale în direcția echilibrării emoționale și a stării de bine mentală.

Piatra carneol – semne astrologice si purificare

Corespondențe astrologice pentru Piatra carneol

Zodiile cărora le este cu prioritate benefic sunt: Fecioara, Taurul, Scorpionul, Berbecul.

Purificare / reîncărcare pentru Piatra carneol

Se spală doar cu apă ! Nu-l puneți în sare ! Nu-l țineți la soare !

Notă: Vă rugăm să rețineți că utilizarea mineralelor în litoterapie nu exclude în niciun fel consultarea unui medic sau continuarea tratamentului medical.