Copacul vieții
Ce este copacul vieții?
Copacul vieții este un simbol puternic și universal cu semnificații profunde pentru mulți oameni din întreaga lume, în religii, știință, artă și spiritualitate. Mai mult decât un copac, pomul vieții este un simbol spiritual universal, asociat cu religia, mitologia, sociologia, precum și cultura, arta și bijuteriile.
Bijuterii Copacul vieții
(Click !)
Acest simbol are o influență reală asupra vieții de zi cu zi pentru a vă ajuta să găsiți calea către sănătate fizică și mentală, bucurie și împlinire.
Fiecare religie și-a însușit arborele vieții ca simbol spiritual. Pentru fiecare religie, semnificația poate fi diferită, dar caracterul dat acestui arbore excepțional este aproape același: renașterea, ciclul vieții și morții sau chiar viața veșnică.
Copacul vieții în religia creștină
În religia creștină, copacul vieții este asociat cu viața veșnică. Povestea lui este spusă în cartea Genezei unde reprezintă un pom fructifer strălucitor, în mijlocul grădinii Edenului. La creștini, acest copac simbolizează nemurirea, dar și cunoașterea și diferența dintre bine și rău. Deci, când Adam și Eva au gustat din fructul interzis, au fost alungați din Grădină și au devenit ființe muritoare.
Semnificațiile profunde ale simbolului copacul vieții
Dincolo de caracterul său spiritual și de semnificațiile sale în religie, copacul vieții reprezintă o plantă cu adevărat puternică. Este prezent în fiecare domeniu al vieții umane și simbolizează elementele esențiale pentru fericirea Umanității.
Copacul vieții, simbol al naturii
Este simbolul naturii prin excelență, reunește cele 4 elemente esențiale vieții umane: apă, pământ, aer și foc. Într-adevăr, solul oferă în esență nutrienții esențiali pentru supraviețuirea copacului. Pământul hrănește copacul, dar nu numai. Arborele își extrage energia din lumina soarelui, apa de ploaie și vânt. Focul ajută, de asemenea, să ofere copacului energia sa. În ceea ce privește aerul, acesta permite copacului să se miște și să respire. Pământul modelează copacul și apa îi dă existența lui. Comuniunea acestor 4 elemente constituie cunoașterea vieții. Ca și copacul, și omul are aceste 4 elemente. Picioarele constituie pământul, intestinele reprezintă apa, plămânii constituie aer, iar capul reprezintă focul.
Copacul vieții, simbol al creației, al evoluției
Transmite și creația sau originea, ceea ce îl face un simbol universal. De la rădăcini, marchează ancorarea, forța vieții precum și crearea și dezvoltarea vieții. Pomul dă fructe care la rândul lor devin copaci, este și renaștere, dar și continuitate a vieții. În plus, copacul vieții marchează și evoluția Omului în ciclul său, dar și la nivelul societății. Omul are o singură origine, dar în timp dezvoltă și creează alte vieți și o mare diversitate de rase.
Copacul vieții, simbol al renașterii
Copacul vieții simbolizează și renașterea. Aceasta se manifestă prin schimbarea anotimpurilor: căderea frunzelor, ruperea ramurilor, coacerea fructelor etc. Aceasta reprezintă ciclul vieții, continuitatea și dezvoltarea, evoluția vieții.
Copacul vieții, simbol al generozității
Copacul vieții dă fără să socotească. Oferă oamenilor fructele, florile, tulpinile și seva. Acest caracter generos al naturii este reprezentat de arborele vieții, deoarece îi oferă omului nu numai hrană, ci și adăpost și umbră, precum și căldură.
Copacul vieții, simbol al protecției
Copacul vieții atât de generos oferă și protecție. Natura a înzestrat copacii cu putere, inclusiv cu protecția oamenilor și a celor din jurul lor. Animalele își găsesc refugiu acolo și împotriva furtunilor, incendiilor sau chiar a pericolelor care le-ar putea aștepta.
Copacul vieții, simbol al înțelepciunii
Copacul vieții, în diferite religii și credințe, simbolizează înțelepciunea supremă. Reprezintă calm, dar și pace și fericire. În timp ce țin picioarele pe pământ, dar întorcându-se spre spiritual, sufletul se ridică în adâncă înțelepciune. În toate legendele și mitologiile, bătrânul Înțelept al comunității sau tribului își tragea mereu inspirația și înțelepciunea la poalele unui copac, în pădure.
Copacul vieții, simbol de dezvoltare personală
Este simbolul perfect al dezvoltării personale. La fel ca și copacul, ființa umană se naște, evoluează, se dezvoltă și crește. Omul pleacă în direcția viitorului său, ca arborele vieții care arată spre cer, dar încă își păstrează trecutul, ca arborele care își îngroapă rădăcinile în pământ. Totuși, drumul parcurs de fiecare individ este diferit, precum crengile copacilor care se pot întoarce la dreapta sau la stânga.
Copacul vieții, simbol al frumuseții
Arborele vieții simbolizează și frumusețea. Se distinge în special prin aspectul său, care este complet diferit de toți ceilalți copaci din pădure. Are ramuri lungi, frunziș care își schimbă culorile, dar și un trunchi impunător. Este, de asemenea, simbolul eleganței.
Copacul vieții, simbolul familiei
Arborele vieții este și simbolul familiei. Reprezintă legăturile puternice dintre fiecare membru al aceleiași familii care sunt reprezentate de ramuri. Este adesea asociat cu un arbore genealogic.
Copacul vieții, simbol spiritual
În curentele New Age și în practicile spirituale contemporane, arborele vieții este adesea folosit ca simbol al creșterii personale, al conexiunii cu natura și al spiritualității. Este văzută ca o reamintire a propriului nostru potențial de dezvoltare și transformare. Utilizările arborelui vieții în aceste practici includ meditația, vizualizarea, crearea de artă și bijuterii simbolice.
Copacul vieții vieții în știință și natură
Copacii joacă un rol crucial în ecosistemul planetei. Ele absorb dioxidul de carbon și produc oxigen, reglând astfel clima și oferind habitat pentru multe specii. În acest sens, toți copacii pot fi considerați copaci ai vieții. Reprezentarea arborelui vieții se găsește și în biologie, unde este folosită pentru a ilustra diversitatea și interconexiunea speciilor din arborele vieții.
Copacul vieții în cultură și artă
Arborele vieții este reprezentat și în artă, în meșteșuguri și în special în creația de bijuterii și în pictură. Datorită diferitelor semnificații ale arborelui vieții, nu ezităm să-l purtăm ca o bijuterie gravată, sculptată, brodata sau pictată. Artiștii, pictorii, sculptorii, mozaiștii sunt și ei interesați de arborele vieții și nu ezită să creeze figuri și obiecte artistice legate de acest copac. Acest simbol ezoteric puternic, ca o bijuterie sau un tablou, o gravură sau obiect de decor, este un cadou excelent pentru un eveniment important din viață, pentru că aduce bucurie și fericire.