bijuterii pietre semipretioase

usercosmail
bijuterii-pietre-semipretioase

Fluorit

70 / 100

Cercei din fluorit

Fluoritul se gaseste in mod natural in forme variate de culori, de la incolore la verde, albastru, roz, galben si violet. Acest mineral este un mineral cu structura cristalina si poate fi gasit in forme cristaline cubice, octaedrice si dodecaedrice. Fluoritul este utilizat in numeroase aplicatii industriale, inclusiv in fabricarea materialelor refractare, in productia de materiale optice si in produse de curatare. De asemenea, fluoritul este utilizat in medicina pentru tratarea afectiunilor dentare si in produsele de ingrijire orala.Bijuterii

In litoterapie, fluoritul este un mineral de vindecare si este utilizat pentru a atrage armonie si claritate mentala. De asemenea, poate ajuta la controlul anxietatii si la cresterea concentrarii si a creativitatii. Fluoritul este un mineral semi-transparent cu culori cel mai adesea verde, violet, albastru sau galben.

Bijuterii din fluorit – beneficii fizice

Fluoritul este o piatră semiprețioasă apreciată nu doar pentru frumusețea și strălucirea sa, ci și pentru proprietățile sale benefice asupra sănătății fizice.
Iată câteva din aceste beneficii:

  1. Protecție și echilibrare a câmpului energetic: Fluoritul este cunoscut pentru capacitatea sa de a proteja și echilibra câmpul energetic al corpului. Acționează puternic asupra aurei, revigorând-o. Acest lucru poate ajuta la menținerea unei stări de sănătate și vitalitate optime. Fluoritul formează un scut energetic în jurul corpului, ajutând la blocarea energiilor negative și la menținerea unui echilibru energetic.
  2. Stimularea sistemului imunitar: Fluoritul este adesea asociat cu stimularea sistemului imunitar. Purtarea acestei pietre poate spori capacitățile naturale de vindecare ale corpului și poate întări sistemul imunitar, ajutând astfel la prevenirea bolilor și la menținerea sănătății generale.
  3. Echilibrarea și calmarea sistemului nervos: Proprietățile sale calmante și echilibrante fac din fluorit o piatră renumită în tratarea efectelor stresului și a tulburărilor anxioase. Purtarea fluoritului poate ajuta la reducerea tensiunii nervoase, la instalarea unei stări de calm și la un somn odihnitor. Prin echilibrarea sistemului nervos, fluoritul poate contribui la îmbunătățirea stării generale de bine și la reducerea efectelor negative ale stresului asupra sănătății.
  4. Sprijin pentru sistemul respirator: Fluoritul este asociat cu beneficii pentru sistemul respirator. Purtarea fluoritului poate ajuta la ameliorarea simptomelor asociate afecțiunilor respiratorii, precum astmul, tusea sau congestia nazală. De asemenea, se crede că fluoritul poate contribui la întărirea plămânilor și a sistemului respirator în general. Fluoritul verde are o acțiune foarte bună asupra membranelor mucoase, aerisește sinusurile.
  5. Îmbunătățirea absorbției de nutrienți: Se spune că fluoritul poate spori capacitatea corpului de a absorbi și utiliza nutrienții din alimente și suplimente. Aceasta poate contribui la îmbunătățirea nutriției celulare și la susținerea funcționării optime a organismului.
  6. Fluoritul întărește scheletul, dinții.
  7. Poate fi utilizat împotriva alergiilor, inclusiv a febrei.

Beneficii spirituale – Fluoritul si Arhanghelul Uriel

In spiritualitate, Arhanghelul Uriel este asociat cu mineralul fluorit. El poate fi invocat prin intermediul fluoritului pentru a obtine inspiratie, intelegere si claritate mentala. Arhanghelul Uriel poate fi invocat pentru a ajuta la rezolvarea problemelor legate de justitie si de intelegerea dreptății.

Fluoritul poate fi utilizat in meditatii sau in practicile spirituale pentru a amplifica conexiunea cu Arhanghelul Uriel si pentru a atrage armonie si claritate mentală. De asemenea, fluoritul se poate purta sau păstra în locuință pentru a atrage protectia si intelepciunea Arhanghelului Uriel. Multe persoane cred in puterea spirituală a acestor practici si in efectele pozitive pe care le pot avea asupra vietii lor.

Bijuterii din fluorit – semnele zodiacale, chakra, purificare

Bijuteriidin fluorit – semnele zodiacale

In astrologie, fiecare semn zodiacal poate fi asociat cu anumite pietre sau cristale, inclusiv fluoritul. Conform acestei asocieri, fluoritul poate fi utilizat pentru a amplifica trasaturile specifice ale semnului zodiacal al unei persoane:

  • Capricorn: Se spune ca fluoritul poate ajuta Capricornii sa-si canalizeze energia si sa-si concentreze mintea, ceea ce poate fi beneficurajant pentru acesti nativi care se concentreaza pe obiectivele lor.
  • Varsator: Fluoritul poate ajuta Varsatorii sa-si clarifice gandurile si sa-si mentina focusul, ceea ce poate fi de un real ajutor pentru acesti nativi care sunt foarte creativi si inovatori.
  • Pesti: Fluoritul poate ajuta Pestii sa-si stabilieasca claritatea mintala si sa-si pastreze concentrarea, ceea ce poate fi esential pentru acesti nativi care se confrunta cu fluctuatii emotionale.

Bijuterii din fluorit – Chakra principală asociată

In spiritualitate, fiecare chakra este asociată cu anumite pietre sau cristale. Fluoritul poate fi utilizat pentru echilibrarea si a amplificarea energiei chakrei a cincea, cunoscuta si sub numele de chakra gatului. Chakra gatului este responsabila pentru exprimarea si comunicarea, iar fluoritul poate ajuta la clarificarea gandurilor si la intarirea capacitatii de a comunica cu claritate. De asemenea, fluoritul poate ajuta la atenuarea blocajelor din aceasta chakra si la echilibrarea energiei. Fluoritul poate fi purtat ca bijuterie sau plasat in apropierea chakrei gatului, pentru a amplifica aceste efecte pozitive. De asemenea, poate fi utilizat in meditatii sau in practicile spirituale pentru a amplifica conexiunea cu aceasta chakra si pentru a atrage armonie si claritate in exprimare si comunicare.

Bijuterii din fluorit – Purificare / reîncărcare

Se spală doar cu apă ! Nu-l puneți în sare ! Nu-l țineți la soare !
Pentru încărcare poate fi ținut pe cuarț transparent și pe geode de ametist, deoarece ametistul poate curăța celelalte cristale de energii negative.


Notă: Vă rugăm să rețineți că utilizarea mineralelor în litoterapie nu exclude în niciun fel consultarea unui medic sau continuarea tratamentului medical.